INLOGGEN

Wat houdt de ESP-gezondheidstest in?

Het menselijk lichaam beschikt over een uitzonderlijk vermogen om ziektes te herstellen indien aan welbepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Tot 60% van de aandoeningen zijn het gevolg van een combinatie van een stressvolle levensstijl, ongezonde voedingsgewoonten en belastende omgevingsfactoren. Slechts 40% van de aandoeningen is terug te brengen tot erfelijke factoren. En dan nog, een groot deel hiervan is niet echt genetisch bepaald, maar ontstaan door ongezonde familiale gewoonten die over generaties heen worden doorgegeven. ‘Het is niet onze fout, het zit in de familie’ verwijst vaak meer naar ongezonde familiale gewoonten dan naar werkelijk erferlijke aandoeningen. Verhoogde cholesterol en neiging tot obesitas zijn vaak het gevolg van overgenomen familiale eetpatronen die mits goede begeleiding en inzicht kunnen doorbroken worden.

Ons westers voedingspatroon mag dan wel rijk zijn aan calorieën, toch zien we meer en meer voedingstekorten enerzijds door het gebruik van industrieel bewerkte voeding en anderzijds door een gebrek aan volwaardige en essentiële voedingsstoffen. Door tijdgebrek zoeken we onze toevlucht al te vaak in fastfood en kant-en-klare gerechten, die niet de juiste en noodzakelijke bouwstenen voor het lichaam aanleveren. Tevens komen we ook meer in contact met synthetische toevoegingen die de darmwerking en het immuunsysteem drastisch ontregelen waardoor we vatbaarder worden voor allerlei ziektes. Voedingstekorten putten het immuunsysteem uit, vreemde stoffen (pesticiden, insecticiden, kleurstoffen, smaakstoffen, bewaarmiddelen,…) lokken dan weer overgevoeligheidsreacties uit die de normale lichaamsfuncties verstoren. Bewuster consumeren is de boodschap.

Chronische stress is een echte ‘silent killer’. Het put de reserves uit en ondermijnt het immuunsysteem zo drastisch dat het lichaam prooi wordt voor chronische ziektes en tumoren.
Gericht voedingsadvies, supplementen en ondersteunende therapie kunnen de vicieuze cirkel doorbreken.

Blootstelling aan toxische stoffen door de industrialisatie is spijtig genoeg onvermijdelijk. Ze verstoren de normale celwerking en putten het lichaam uit. Mits de juiste voedingsstoffen kunnen echter zelfs de meest toxische stoffen uit het lichaam terug verwijderd worden.

Het lichaam wordt ook steeds meer en meer blootgesteld aan tal van stralingsvelden (GSM, wi-fi, microgolven,…) die de normale werking van de cellen kunnen verstoren. Zelfs hier kan het lichaam in zijn natuurlijk evenwicht hersteld worden.

Elke klacht, aandoening of ziekte ontstaat omwille van een specifieke combinatie van bovengenoemde belastende en verstorende factoren. De ESP-gezondheidstest helpt hierin duidelijkheid te scheppen en geeft inzicht welke specifieke factoren voor u het meest belastend zijn en verdere aandacht vragen. Het doel van de ESP-gezondheidstest is om u inzicht te geven in al de factoren die uw gezondheid beïnvloeden. U krijgt tevens bepaalde aanbevelingen i.v.m. supplementen, advies betreffende ondersteunende, complementaire therapieën en voedingsadvies die kunnen bijdragen tot het behoud van een optimale gezondheid of het herstel bij klachten of ziekte.